Volledig scherm
Beeld van een eerdere editie van Musique en Plein Public. © René Manders

Cinema en Musique en Plein Public voortaan samen in Helmond

HELMOND - De Helmondse openluchtbioscoop Cinema en Plein Public en muziekfestival Musique en Plein Public gaan samen. Komend weekend vindt aan het Lambertushof de eerste gecombineerde editie plaats.

Vrijdag tegen 21.00 uur draait de muziekfilm Sing Street. Die wordt muzikaal ingeluid door de Helmondse zanger en gitarist Davey Steevens. Zaterdag rond dezelfde tijd wordt meervoudig Oscarwinnaar La La Land vertoond en verzorgt dansschool Hellendoorn het voorprogramma met een salsaworkshop. Zondag vanaf 15.00 uur zijn er muziekoptredens van achtereenvolgens singer-songwriter Sjors, Wood 88 (covers van The Rolling Stones tot Queen), Hoodoo Monks (blues) en Men on the Moon (R.E.M.-tribute).

Cinema en Plein Public en Musique en Plein Public worden georganiseerd door een groep oorspronkelijke bewoners van het Lambertushof, verenigd in de gelijknamige stichting. Doel: meer bekendheid geven aan het hofje, dat ligt ingeklemd tussen de Lambertuskerk, Kerkstraat en Zuid-Koninginnewal. De filmavonden vonden voorheen meestal plaats in mei. „Maar het is makkelijker om beide evenementen te combineren”, zegt Arno Oberendorff van Stichting Lambertushof.

Muziekcafé

Naast Cinema en Plein Public en Musique en Plein Public is er nog Classique en Plein Public. Dit evenement blijft wel op zichzelf staan. Vorige maand vond de tiende editie plaats. Alle drie de evenementen aan het Lambertushof hebben zich inmiddels verankerd, mede dankzij een aantal sponsors en de samenwerking met het Muziekcafé. Dat zorgt ook komend weekeinde weer voor de drank, een tent en stoeltjes. De weersvooruitzichten zijn gunstig. Desondanks heeft de organisatie voor de filmavonden dekentjes beschikbaar.

In samenwerking met indebuurt Helmond