Volledig scherm
PREMIUM
De huidige N279 (gezien vanuit het zuiden) loopt vanaf de rotonde links om Dierdonk heen. De provincie wil vanaf de rotonde een omleiding langs de andere kant van de wijk. © Ronald Otter

Commissie: 'Keuze voor omleiding N279 bij Helmondse wijk Dierdonk beter onderbouwen'

HELMOND - Het is onduidelijk waarom de N279 vanuit het oogpunt van milieu en leefbaarheid het beste om de Helmondse wijk Dierdonk heen gelegd zou kunnen worden. Dat concludeert de Commissie voor de milieueffectrapportage. Het provinciebestuur doet er dan ook goed aan om beter te onderbouwen waarom voor een omleiding is gekozen, zo luidt het advies.

De N279 moet tussen Veghel en Asten worden aangepast om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Gedeputeerde Staten koos vorig jaar voor een omleiding bij Dierdonk. Dat gebeurde na een overeenkomstig advies van de Stuurgroep N279, met daarin ook vertegenwoordigers van de gemeenten langs de weg, waterschap Aa en Maas en Rijkswaterstaat. Provinciale Staten vroeg de Commissie voor de milieueffectrapportage (Commissie m.e.r.) daarna om dat rapport te beoordelen.

  1. Na 11 competitieduels zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’
    voorbeschouwing

    Na 11 competitie­du­els zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’

    Het zijn zware tijden voor Helmond Sport. De nasleep van de ongeregeldheden in de derby met FC Eindhoven ijlt nog na en de club bivakkeert ook nog eens middenin een sportieve crisis. Liefst elf competitieduels op rij werd er niet gewonnen, daar moet vrijdag tegen FC Den Bosch verandering in komen. ,,Het duurt al veel te lang. We moeten die reeks doorbreken”, stelt coach Wil Boessen.

In samenwerking met indebuurt Helmond