Beek en Donk, aspergeteler Biemans heeft een plexiglazen doorgeefluik waar de bestellingen doorgegeven worden
Volledig scherm
PREMIUM
Beek en Donk, aspergeteler Biemans heeft een plexiglazen doorgeefluik waar de bestellingen doorgegeven worden © Rene Manders/DCI Media

Creatief in coronatijd: bakkers, restaurants en boerderijwinkels in de regio zijn niet voor één gat te vangen

REGIOREPORTAGE - Het coronavirus hakt er bij veel ondernemers flink in, maar ondertussen borrelen er in de hele regio ook creatieve ideeën op om zaken toch door te laten draaien. Het ED zocht er een paar op. Van drive-in tot afhaalstrook.

SOMEREN, Laurens van Eijk van bakkerij Van Eijk

Dennis van Eijk van de bakkerij uit Someren.
Volledig scherm
Dennis van Eijk van de bakkerij uit Someren. © René Manders/DCI Media

,,Bij ons mogen nu maximaal drie mensen tegelijk naar binnen. Die anderhalve meter afstand houden was daarvoor al niet meer te doen op een drukke dag. Vandaar dat we een soort drive thru gemaakt hebben, een afhaalstrook. Mensen kunnen van tevoren online bestellen en betalen en hier dan met hun auto langsrijden. Ze worden buiten geholpen en krijgen een tasje met hun bestelling. Ze hoeven de auto niet uit en de winkel niet in. We merken dat veel mensen dat prettig vinden. We krijgen veel positieve reacties. Mensen waarderen het dat je er serieus mee bezig bent.”

In samenwerking met indebuurt Helmond