Volledig scherm
PREMIUM
Wekelijks moeten in Helmond mensen worden afgewezen die acuut onderdak nodig hebben. © Thinkstock

Crisis bij crisisopvang Helmond: groot tekort aan plekken

HELMOND - De Helmondse crisisopvang heeft een schreeuwend tekort aan plekken voor vrouwen en kinderen. Wekelijks moeten mensen worden afgewezen die acuut onderdak nodig hebben. Stichting Maatschappelijke Opvang wacht met smart op hulp van de gemeente.

Volgens bestuurder Jürgen Feuerriegel van SMO is de situatie op dit moment zo ernstig dat er mensen aankloppen bij de gemeente, soms ook rechtstreeks. „De gemeente brengt sommigen zelfs onder in een hotel of op een vakantiepark. In veel gevallen is dat voor die mensen helemaal geen fijne oplossing. En het is hartstikke duur natuurlijk.”

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Helmond