Volledig scherm
© FotoMeulenhof

Curator: Schuldeisers De Greef Textiel goed af

HELMOND - Voor de schuldeisers van De Greef Textiel is het goed dat vier voormalig eigenaren van het failliete bedrijf onderdelen hebben teruggekocht. Dat stelt Dirk de Jong van Holla Advocaten. Hij behandelt dit dossier samen met curator Reinoud van Oeijen, zijn kantoorgenoot.

De Greef ging in mei failliet. Na een paar weken werd duidelijk dat een overname van de totale onderneming er niet in zat; de biedingen waren te laag. De winkels in Helmond (Stiphout), Veldhoven, Tilburg, Horst en Venray hielden opheffingsuitverkoop en deden daarna de knip op de deur.

ZIE OOK: Textielwinkels en personeel van De Greef in Stiphout niet meer te redden

Toen heeft Van Oeijen de diverse onderdelen in de verkoop gezet. De modestoffen, de carnavalsartikelen en de merknaam kwamen zo weer terug bij vier voormalig eigenaren. „Dit is in alle openheid gebeurd, er is niet onderhands met de De Greefs onderhandeld. Zij hadden uiteindelijk de beste biedingen”, aldus De Jong.

De crediteuren zijn hiermee dan ook het beste af, stelt De Jong. „Als we de overgebleven spullen via een veiling hadden moeten verkopen, hadden ze minder opgebracht dan wat we er nu voor hebben gekregen. We hebben een deskundige ingeschakeld om hiervan een inschatting te maken.”