Volledig scherm
De Groote Peel © IVN Limburg

Cursus 'leer de Peel te verkopen'

HELMOND - Agrariërs, recreatie- en horecaondernemers kunnen de waarden van de Peel nog beter dan nu overbrengen aan hun klanten. Om dat voor elkaar te krijgen houdt IVN Limburg een cursus van vier dagdelen. 

Deelnemers krijgen informatie over de ontstaanswijze van het gebied, het cultureel erfgoed en de bijzondere plekjes. Er moet wel in de buidel getast worden; deelname kost elke ondernemer 250 euro.

Vakantiebestemming

,,Uit onderzoek is gebleken dat natuur een steeds belangrijker rol speelt bij het kiezen van een vakantiebestemming. De Peel is rijk aan natuur en cultuurhistorie waar ondernemers in dit gebied de vruchten van kunnen plukken", aldus Cindy Nordhausen van de Limburgse natuurvereniging.  Zij hoopt dat ondernemers elkaar beter weten te vinden en na de cursus gezamenlijk arrangementen gaan aanbieden.

De bijeenkomsten, met onder meer een bijdrage van schrijver Jacques Vriens, zijn volgens het IVN interessant voor vele soorten ondernemers. Te denken valt aan campingeigenaren, agrariërs met een boerderijwinkel, kaasmakerijen, maneges en horecabedrijven.  De cursus van het IVN en Nationaal Park de Groote Peel start op 27 februari in Buitencentrum De Pelen in Ospel. 

De overige data zijn 13 en 28 maart en 10 april. De locaties worden verspreid door het hele gebied. Organisaties zoals LLTB, Recron en Horeca Nederland sluiten zich aan bij  dit nieuwe initiatief. Aanmelden kan via de website 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dickens kerstverhaal leeft meer dan ooit in Helmond
  PREMIUM

  Dickens kerstver­haal leeft meer dan ooit in Helmond

  HELMOND - Ruim tweehonderd jaar geleden schreef de beroemde Engelse schrijver Charles Dickens 'A Christmas Carol'. Een verhaal dat gaat over de gierige en onaardige Ebenezer Scrooge die op Kerstavond tot inkeer komt. Dickens, in de persoon van acteur Ton van der Velden, liep dit weekend rond op de zestiende editie van Dickensnight in Brandevoort. Hij vertelde een verkorte versie van het verhaal aan wie het maar horen wilde, want 'de boodschap geldt meer dan ooit'.
 2. ‘Als hier chemiebuizen komen, zijn wij weg’
  PREMIUM

  ‘Als hier chemiebui­zen komen, zijn wij weg’

  HELMOND - Hij weet niet wat hij leest, eind 2016, in de Staatscourant. Buisleidingen voor gevaarlijke stoffen? Pal langs zijn huis en op ongeveer een meter diepte in zijn tuin, waar dan alleen nog gras mag groeien? Hoezó? Waarom weet hij hier niks van? Als Frank Beekhuis van de verbazing is bekomen, volgt de verontwaardiging. De 55-jarige Helmonder woont met zijn gezin net een paar maanden aan de Kaldersedijk, aan de rand van Brandevoort, dichtbij het Eindhovens Kanaal. Een prachtige, rustige plek. Beekhuis besluit zich vast te bijten in de zaak. Hij wordt kartrekker van de werkgroep Buizen Brandevoort.

In samenwerking met indebuurt Helmond