Volledig scherm
De Groote Peel © IVN Limburg

Cursus 'leer de Peel te verkopen'

HELMOND - Agrariërs, recreatie- en horecaondernemers kunnen de waarden van de Peel nog beter dan nu overbrengen aan hun klanten. Om dat voor elkaar te krijgen houdt IVN Limburg een cursus van vier dagdelen. 

Deelnemers krijgen informatie over de ontstaanswijze van het gebied, het cultureel erfgoed en de bijzondere plekjes. Er moet wel in de buidel getast worden; deelname kost elke ondernemer 250 euro.

Vakantiebestemming

,,Uit onderzoek is gebleken dat natuur een steeds belangrijker rol speelt bij het kiezen van een vakantiebestemming. De Peel is rijk aan natuur en cultuurhistorie waar ondernemers in dit gebied de vruchten van kunnen plukken", aldus Cindy Nordhausen van de Limburgse natuurvereniging.  Zij hoopt dat ondernemers elkaar beter weten te vinden en na de cursus gezamenlijk arrangementen gaan aanbieden.

De bijeenkomsten, met onder meer een bijdrage van schrijver Jacques Vriens, zijn volgens het IVN interessant voor vele soorten ondernemers. Te denken valt aan campingeigenaren, agrariërs met een boerderijwinkel, kaasmakerijen, maneges en horecabedrijven.  De cursus van het IVN en Nationaal Park de Groote Peel start op 27 februari in Buitencentrum De Pelen in Ospel. 

De overige data zijn 13 en 28 maart en 10 april. De locaties worden verspreid door het hele gebied. Organisaties zoals LLTB, Recron en Horeca Nederland sluiten zich aan bij  dit nieuwe initiatief. Aanmelden kan via de website 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Eenmalige rentree rapper Tony Scott  in Helmond
    PREMIUM

    Eenmalige rentree rapper Tony Scott in Helmond

    HELMOND - Twee jaar geleden was zijn afscheidsconcert in Paradiso. Tony Scott trok zich terug uit de muziekwereld nadat de ziekte Multiple Sclerose bij hem werd vastgesteld. Hij loopt sindsdien met een geleidestok en zijn gehoor is ook aangetast. Toch kon hij een lokroep van Urban Matterz-organisator Hans van de Berkmortel niet weerstaan. Tijd voor een eenmalige terugkeer, tijdens de eerste avond van hiphopfestival Urban Matterz. ,,Ik kan gewoon nog niet echt afscheid van het vak nemen", zegt hij zaterdagavond enkele uren voor zijn optreden in de Cacaofabriek.

In samenwerking met indebuurt Helmond