Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Coppens bij het graf van Bernard van der Steen op de militaire begraafplaats in Margraten. © Onbekend

Dankzij Patrick Coppens uit Helmond weet Amerikaanse familie dat hun oom in Nederland begraven ligt

HELMOND - Wie in Margraten een graf adopteert van een Amerikaanse soldaat, hoeft er alleen maar af en toe een bloemetje te leggen. Helmonder Patrick Coppens besloot het leven van ‘zijn’ gesneuvelde te onderzoeken. En verraste daarmee de nabestaanden.

Bernard van der Steen was achttien jaar toen hij op 13 april 1945 omkwam in het Duitse plaatsje Obertitz, iets ten zuiden van Leipzig. De Amerikaanse soldaat zat met vier anderen in een pantservoertuig toen dat onder vuur werd genomen door de Duitsers. „Hij kwam 48 uur tekort”, vertelt Patrick Coppens (40). „Twee dagen later hoefde zijn legereenheid niet meer door te vechten.”

  1. Schietincident Helmond: locatie onbekend, geen sporen gevonden en verdachte zwijgt
    Video + update

    Schietinci­dent Helmond: locatie onbekend, geen sporen gevonden en verdachte zwijgt

    HELMOND - De politie tast nog in het duister over wat zich precies in Helmond heeft afgespeeld in de nacht van donderdag op vrijdag. Een 18-jarige jongen uit die plaats meldde zich ‘s nachts in het ziekenhuis met een schotwond. Een vriend van hem, 23 jaar oud, is aangehouden met een pistool en meer dan duizend euro op zak. ,,Dat zijn tot nu toe de belangrijkste feiten in het onderzoek”, laat de politie weten op haar website.

In samenwerking met indebuurt Helmond