De Belgische band Phoenician Drive treedt op tijdens de Nacht van Cultuur in Helmond op zaterdag 12 oktober.
Volledig scherm
De Belgische band Phoenician Drive treedt op tijdens de Nacht van Cultuur in Helmond op zaterdag 12 oktober.

Dansen tussen de schilderijen tijdens de Nacht van Cultuur in Helmond

HELMOND - De vijfde Nacht van Cultuur in Helmond biedt voor ieder wat wils. Museum Helmond met zijn kasteel en Kunsthal vormen dit jaar het decor voor het festival. In bijna alle ruimtes van beide locaties is zaterdag 12 oktober tussen 19.00 uur en middernacht iets te beleven.

De bomen in de Helmondse kasteeltuin praten zaterdagavond. In de kelder van het kasteel worden theaterstukken opgevoerd. Even verderop in de Kunsthal wordt gedanst tussen de schilderijen. Wie genoeg heeft van de silent disco kan in de andere zaal terecht voor echt Helmonds volksvermaak: bingo, deze avond met dragqueen Tiny Tupperware.

Bezoekers in een rolstoel kunnen tijdens de Helmondse Nacht van Cultuur op zaterdag 12 oktober een concert bijwonen in de ‘secret garden’.
Volledig scherm
Bezoekers in een rolstoel kunnen tijdens de Helmondse Nacht van Cultuur op zaterdag 12 oktober een concert bijwonen in de ‘secret garden’. © Lang Leve Cultuur

Cultureel Helmond presenteert zich en bezoekers komen ook op plekjes die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Voor kinderen zijn er workshops, zoals codekraken, tovertekenen en middeleeuws schrijven. Op de computers van het HomeComputerMuseum kunnen ze spelletjes spelen die hun ouders vroeger deden. Bezoekers in een rolstoel kunnen een privéconcert bijwonen in de ‘secret garden’.

Foodtrucks

De route tussen kasteel en Kunsthal wordt sfeervol verlicht en er komen terrassen en foodtrucks. Het plein voor het kasteel wordt een soort boulevard waar allerlei festivalinformatie te vinden is en deelnemers aan bijvoorbeeld de ‘speed tours’ door de expositie van het kasteel en de theaterstukken in de kelder moeten verzamelen.

Gratis

Alle activiteiten en workshops zijn gratis toegankelijk. Vanwege de opbouw van de Nacht van Cultuur is Museum Helmond zaterdag 12 oktober overdag gesloten. Het volledige programma is te vinden op de website.

In samenwerking met indebuurt Helmond