Volledig scherm

De Kat wil nieuwe stadsbrouwerij in Helmond van de grond tillen

HELMOND - De Helmondse bierbrouwerij De Kat verhuist op 1 december van de Heeklaan in Helmond tijdelijk naar een grotere brouwerij in Weert.

Daarna willen de brouwers een nieuwe stadsbrouwerij in Helmond opzetten. In die brouwerij zou plek moeten zijn voor meerdere kleine brouwers. Een locatie heeft Maarten van de Waarsenburg van De Kat ook al op het oog: de voormalige Van Gend en Looshallen naast het station in Helmond. "Het is een pril plan en we hebben er nog met niemand over gesproken. Maar we hopen natuurlijk op medewerking van de gemeente, omgevingsdienst en andere betrokken partijen. Die plek bij het station zou een fantastische locatie zijn", aldus Van de Waarsenburg. Hij hoopt dat de nieuwe brouwerij over een jaar een feit is.

Tot die tijd moet De Kat het huidige pand aan de Heeklaan vanwege capaciteitsgebrek verlaten. "Onze huidige installatie van 200 liter is niet meer toereikend. We kunnen niet meer genoeg bier maken. Vandaar dat we tijdelijk uit moeten wijken naar een grotere brouwinstallatie van de Brouwschuur in Weert."