Volledig scherm
© Restaurant Raymaert

De Raymaert verkocht: talentvolle chef uit Helmond nieuwe eigenaar

HELMOND - Djailany van de Laarschot, chef-kok van restaurant De Blauwe Lotus in Eindhoven,  wordt de nieuwe eigenaar van De Raymaert in Helmond. Met zijn vrouw Kim begint hij 1 juli daar de zaak Nastrium.

De naam van hun nieuwe restaurant verwijst naar de Molukse roots van Helmonder Van de Laarschot. Nastrium is een blaadje van een Oost-Indische kers die soms wordt toegevoegd aan gerechten. In het voormalige koetshuis in de tuin wil het stel verder een hippe brasseriebar beginnen met cocktails, gin-tonics, wijnen en bijpassende kleine gerechten.

Van de Laarschot is geen onbekende naam in de regio. Hij werkte in het verleden voor de Raymaert, maar ook bij De Warande, Se7en en was in totaal vijf jaar werkzaam in de keuken van tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Op dit moment is de Helmonder chef-kok bij De Blauwe Lotus in Eindhoven.

Au revoir Raymaert
De Raymaert, gerund door Richard van de Walle en Anne van Schip, heeft 1 juli haar laatste dag. Het stel zwaaide tien jaar de scepter over het restaurant dat in totaal 26 jaar bestond en in die tijd uitgroeide tot een gevestigde naam in de culinaire wereld. Vanwege het afscheid staat de maand juni in het teken van een speciaal menu onder de naam Au revoir Raymaert.

Vanaf begin juli wordt er anderhalve maand verbouwd, waarna er vanaf half augustus wordt proefgedraaid. Vanaf 1 september moet Nastrium er open zijn.

Anne van Schip en Richard van de Walle (l, oude eigenaren). Rechts de nieuwe eigenaren: Kim en Djailany van de Laarschot.
Volledig scherm
Anne van Schip en Richard van de Walle (l, oude eigenaren). Rechts de nieuwe eigenaren: Kim en Djailany van de Laarschot. © Patrick van Mierlo

In samenwerking met indebuurt Helmond