Bob de Voogd.

Foto: SCS/Soenar Chamid
Volledig scherm
Bob de Voogd. Foto: SCS/Soenar Chamid © SCS/Soenar Chamid

De Voogd lijkt Olympische Spelen te kunnen vergeten: Helmonder niet langer in trainingsgroep

Hockeyer Bob de Voogd (31) maakt niet langer onderdeel uit van de olympische trainingsgroep van het Nederlands team. Bondscoach Max Caldas heeft uitgesproken meer vertrouwen te hebben in andere spelers.

De Helmonder, momenteel in dienst van het Belgische HC Braxgata, was actief op de Olympische Spelen van 2012 en 2016, maar lijkt deelname aan de editie van komende zomer in Tokio te kunnen vergeten. 

Caldas: ,,De concurrentie in onze groep is groot en iedereen werkt hard voor een plaats in de olympische groep. Wanneer het voor ons als staf duidelijk is dat iemand Tokio om wat voor reden dan ook niet gaat halen, dan laten we dat de desbetreffende speler weten. Wij hebben nu geconcludeerd dat andere spelers op de posities van Bob en Diede verder zijn dan zij.’’

Diede is Diede van Puffelen. De 27-jarige speler van HC Rotterdam hoeft net als De Voogd niet meer te rekenen op een ticket voor het olympisch toernooi in Japan. De Voogd speelde tot nu toe meer dan 140 interlands voor Oranje. In 2012 pakte hij zilver op de Olympische Spelen in Londen, de stad waar het Nederlands elftal drie jaar later Europees kampioen werd.

In samenwerking met indebuurt Helmond