Volledig scherm
De zorg-artiesten stapten over hun grenzenheen. © Ton van de Meulenhof

De zorg houdt zichzelf een spiegel voor in revue in theater Speelhuis Helmond

HELMOND - Iedereen kent ze: die praatjes bij de koffieautomaat. Waar roddels, de sores op het werk en de situatie thuis voorbij komen. De koffieautomaat als praatpaal binnen een bedrijf, was de rode draad in de revue Over Grenzen Heen.

Die werd donderdagavond in theater Speelhuis in Helmond voor het eerst opgevoerd. Zorginstellingen werken steeds vaker en intensiever samen. Ze gaan over grenzen heen. Dat deden de medewerkers van Savant Zorgbook, Elkerliek en ORO ook. Door samen een revue in te studeren en op te voeren. Met hulp van het Kunstkwartier en onder regie van John van der Sanden.

De artiesten hielden zichzelf en de zaal vol collega's een spiegel voor. Met de nodige zelfspot. Die herkenbaarheid zorgde voor veel bijval uit het publiek. Want wie heeft niet te maken met de bezuinigingen in de zorg? Waardoor plots een zzp'er opduikt om een gat van enkele uren op te vangen. En er geen prijzen voor het kienen zijn.

De revue wordt nog drie keer opgevoerd: vrijdag 7 oktober in het Speelhuis, woensdag 12 oktober in de Ruchte in Someren en zondag 16 oktober in Cultuurcentrum Deurne.