Volledig scherm
PREMIUM
De Helmondsche Heeren in 2018 (rechts). Vlnr: Jos van der Weijden, Ton van Stekelenburg, Erik Goossens, Henny Hendriks, Hans Beks, Roeland van Thiel, Nico van Thiel en Leo Geeris. Judy Meijer en Maurice de Gruyter waren afwezig. © FotoMeulenhof

Deze tien vrienden uit Helmond kennen elkaar al meer dan zestig jaar

HELMOND - Tien Helmondse 'belhamels' zijn al meer dan zestig jaar bevriend, ook al wonen ze door het hele land. Nu ze ouder worden, zoeken de 'Helmondsche Heeren' elkaar weer vaker op.

Ze waren belhamels, maar wel op een romantische manier. Leo Geeris formuleert graag fraai. Hans Beks begint te schateren. „Weet je nog dat we ooit een stinkbom kapot trapten in de wachtkamer van dokter Van Rijp? We waren een jaar of tien. Leo moest naar de oogarts, wij gingen als vriendjes mee, om keet te schoppen. Dokter Van Rijp was zeer vooraanstaand hoor. Hij kwam ons achterna gerend. Onze fietsen stonden op zijn binnenplaats. Hij sloot het hek toen we weg waren. Moesten we over de muur klimmen om bij onze fietsen te komen.”

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond