Volledig scherm
PREMIUM
De Helmondsche Heeren in 2018 (rechts). Vlnr: Jos van der Weijden, Ton van Stekelenburg, Erik Goossens, Henny Hendriks, Hans Beks, Roeland van Thiel, Nico van Thiel en Leo Geeris. Judy Meijer en Maurice de Gruyter waren afwezig. © FotoMeulenhof

Deze tien vrienden uit Helmond kennen elkaar al meer dan zestig jaar

HELMOND - Tien Helmondse 'belhamels' zijn al meer dan zestig jaar bevriend, ook al wonen ze door het hele land. Nu ze ouder worden, zoeken de 'Helmondsche Heeren' elkaar weer vaker op.

Ze waren belhamels, maar wel op een romantische manier. Leo Geeris formuleert graag fraai. Hans Beks begint te schateren. „Weet je nog dat we ooit een stinkbom kapot trapten in de wachtkamer van dokter Van Rijp? We waren een jaar of tien. Leo moest naar de oogarts, wij gingen als vriendjes mee, om keet te schoppen. Dokter Van Rijp was zeer vooraanstaand hoor. Hij kwam ons achterna gerend. Onze fietsen stonden op zijn binnenplaats. Hij sloot het hek toen we weg waren. Moesten we over de muur klimmen om bij onze fietsen te komen.”

  1. Vrouwen uit Helmond, Riethoven en tientallen anderen gechanteerd door Tinderafperser
    video

    Vrouwen uit Helmond, Riethoven en tientallen anderen gechan­teerd door Tinderaf­per­ser

    WOU - Tientallen jonge vrouwen die op datingsites Tinder en Badoo zochten naar een vriendje werden vermoedelijk slachtoffer van een keiharde afperser en zijn vrouwelijke handlangers. Met naaktfoto’s werden ze gedwongen tot seks en het afstaan van geld. Het verspreiden van vele blootbeelden gaf de hoofdverdachte daarnaast aanzien in de lugubere wereld van het ‘exposen’. Een van de vrouwen is volgens de politie afkomstig uit Helmond.

In samenwerking met indebuurt Helmond