Volledig scherm
Dickensnight Brandevoort © Jean Pierre Reijnen

Dickensnight Helmonder van het jaar 2016 (video)

HELMOND - Dickensnight Brandevoort is uitgeroepen tot Helmonder van het Jaar 2016. De organiserende stichting kreeg de prijs maandagavond in Theater Speelhuis tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Helmond.

Volgens juryvoorzitter Peter de Bruin van Rabobank Helmond is de winnaar al jaren verantwoordelijk voor het op de kaart zetten van Helmond in de ruime omgeving. Sinds 2003 staat de Helmondse wijk in december een dag lang in het teken van de verhalen van de Engelse schrijver Charles Dickens. Afgelopen keer kwamen er zo'n 20.000 mensen op af.

Nieky Holzken
Dickensnight bleef in Theater Speelhuis de twee andere genomineerden voor. Zevenvoudig wereldkampioen (kick)boksen Nieky Holzken werd tweede. Hij kreeg van de jury een eervolle vermelding. "Jij zet je in tegen pesten op basisscholen. Jij bent een ambassadeur. En voor ons ben je nog steeds wereldkampioen." Holzken verloor zijn laatste titelwedstrijd afgelopen december.

Publieksprijs
De publieksprijs van Helmonder van het jaar 2016 ging naar De Helmondse Musical. Deze stichting bracht in drie jaar tijd twee producties op de planken die beide volle zalen trok. In 2014 gebeurde dat met Berry De Musical. Tot afgelopen weekend voerde de stichting tien keer Verhaal van de Knaal op tijdens uitverkochte avonden in Theater Speelhuis.