Volledig scherm
De Bakelse Beemden bij de wijk Dierdonk. © Jurriaan Balke

Dierensporenwandeling in de Bakelse Beemden bij Helmond

HELMOND - Speuren naar braakballen, uitwerpselen, wissels, holen, nesten, plukplaatsen en vraatsporen: dat kan samen met drie gidsen van het IVN. Op zondag 2 december vindt een dierensporenwandeling plaats door de Bakelse Beemden bij Helmond. 

In tegenstelling tot vogels zijn zoogdieren zoals reeën en konijnen niet vaak te zien. Door sporen te zoeken kan de wandelaar toch het idee krijgen, dat ze in het gebied leven. De wandeling begint om 14.00 uur en is zo'n vier kilometer lang. Het verzamelpunt is bij Kinderdagverblijf De Bereboot aan de Oude Dierdonk 1. Deelname is gratis. 

Info: Anne Regts (0492-477392 of ivnhelmond@gmail.com).

  1. ‘Als hier chemiebuizen komen, zijn wij weg’
    PREMIUM

    ‘Als hier chemiebui­zen komen, zijn wij weg’

    HELMOND - Hij weet niet wat hij leest, eind 2016, in de Staatscourant. Buisleidingen voor gevaarlijke stoffen? Pal langs zijn huis en op ongeveer een meter diepte in zijn tuin, waar dan alleen nog gras mag groeien? Hoezó? Waarom weet hij hier niks van? Als Frank Beekhuis van de verbazing is bekomen, volgt de verontwaardiging. De 55-jarige Helmonder woont met zijn gezin net een paar maanden aan de Kaldersedijk, aan de rand van Brandevoort, dichtbij het Eindhovens Kanaal. Een prachtige, rustige plek. Beekhuis besluit zich vast te bijten in de zaak. Hij wordt kartrekker van de werkgroep Buizen Brandevoort.

In samenwerking met indebuurt Helmond