Volledig scherm
PREMIUM
IVN-natuurgids Anne Regts bij de oever van de Goorloop in Helmond-West.

Dit is het natuurlijkste park van Helmond

HELMOND - Ruim voor de officiële opening van het Goorlooppark in Helmond heeft de natuur er al bezit van genomen. „De bunzing en de vos gaan ook komen.”

Het is direct raakt. Bij het betreden van het Goorlooppark wijst Anne Regts naar een 'bijzondere vogel'. „Een kievit. Ze maakt een paniekvlucht, waarschijnlijk om haar jongen te beschermen, want daar loopt een mevrouw met een hond.” Feitelijk is de kievit geen bijzondere vogel, vervolgt de natuurgids van het IVN. „Oer-Hollands. Maar het is een weidevogel, dus dat die opduikt midden in de stad maakt het wél bijzonder.”

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Helmond