Drama voor Helmondse pompeigenaar na overval in laatste week: ‘Triest dat het zo na 44 jaar moet eindigen’

videoHELMOND - De laatste week van tankstation Schoenmakers in Helmond is dinsdag op een dramatische manier geëindigd. Twee mannen drongen rond halfnegen de winkel binnen en bedreigden een 21-jarige medewerkster met een pistool. Ze raakte niet gewond, maar was wel behoorlijk geschrokken.

De eigenaar van het tankstation, Walter Haerkens, reageert vlak na de overval. ,,Dan stop je na 44 jaar, en dan gebeurt er dit. Triest dat het zo moet eindigen.”

‘Leek wel een film’

Op vrij bizarre wijze kwam hij erachter dat zijn zaak was overvallen. ,,Ik hing aan de telefoon met mijn neef toen ik hoorde wat er was gebeurd. Mijn neef antwoordde toen dat hij toevallig net voorbij het tankstation reed. Hij zag twee mannen met mutsen of capuchons op wegrennen. Het leek wel een film.”

De neef zette de achtervolging in, maar raakte de mannen uit het oog toen ze de wijk inschoten via de Schelvisstraat.  Volgens de politie, die het signalement van de daders via Twitter deelde (zie onder), zijn ze nog voortvluchtig. Het is niet duidelijk of zij iets hebben buitgemaakt. 

De politie is met meerdere eenheden naar hen op zoek. Camerabeelden waar zij mogelijk op staan worden bekeken. Er is vooralsnog geen signalement bekend.

Einde aan familiebedrijf

Voor de ondernemer van tankstation Schoenmakers komt de overval op een merkwaardig moment. Vanaf aankomende maandag komt er na 44 jaar een einde aan het familiebedrijf en wordt de fakkel overgedragen aan VARO Energy Retail B.V.

Vorig jaar hakte Haerkens als eigenaar van Schoenmakers de knoop al door. ‘Omdat ik geen opvolgers heb voor het tankstation, heb ik ervoor gekozen om het tankstation, de shop en de Carwash te verhuren aan een (internationale )partij die vertrouwen heeft in de toekomst', liet hij begin deze week weten via Facebook.

In de loop van dit jaar wordt het tankstation omgebouwd naar de ‘frisse kleurstelling van Argos’. ‘Namens mijzelf wil ik u nogmaals bedanken voor het vertrouwen van de afgelopen jaren. Ik ben niet meer dagelijks in beeld, maar hoop jullie toch nog te kunnen blijven begroeten bij het tankstation, schreef Haerkens verder.

Overval op tankstation Schoenmakers in Helmond
Volledig scherm
Overval op tankstation Schoenmakers in Helmond © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Helmond