Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Drie aanhangers van Helmond Sport aangehouden voor openlijke geweldpleging

HELMOND - Drie aanhangers van Helmond Sport zijn onlangs aangehouden voor openlijke geweldpleging na het thuisduel met Almere City. Het is nog onduidelijk of justitie de mannen gaat vervolgen. 

Een drietal supporters van Helmond Sport is onlangs voor verhoor naar het politiebureau gebracht, omdat zij Almere City-supporters wilden aanvallen. Daarbij zouden ook auto's zijn beschadigd. 

De politie bracht nog niet eerder informatie naar buiten over de zaak. Ook Helmond Sport werd niet op hoogte gebracht van de incidenten en het politieonderzoek. De wedstrijd werd gespeeld op 23 augustus. 

Confrontatie

De verdachten werden, bijna twee weken na het duel, aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Helmond, een 27-jarige man uit Lierop en een 17-jarige jongen uit Beek en Donk. Op dezelfde dag werden ze weer vrijgelaten. ,,Maar de zaak is niet geseponeerd”, laat de politie weten. 

,,Na de wedstrijd liep het uit de hand. Supporters van Helmond Sport zochten de confrontatie met de tegenpartij”, reageert een woordvoerder. ,,Sommige thuissupporters schopten tegen auto’s van de bezoekende fans. Hierna volgde een confrontatie. De politie greep in en vormde een linie. Maar zelf waren zij geen doelwit van het geweld.”

Helmond Sport-directeur Leon Vlemmings reageert verrast op de arrestaties. ,,Ik hoor dit voor het eerst. Wij keuren dit soort gedrag pertinent af, maar ik kan er niet inhoudelijk op reageren. Wij weten immers niet wat er precies is gebeurd.” 

In samenwerking met indebuurt Helmond