Nacht van Cultuur in Helmond.
Volledig scherm
Nacht van Cultuur in Helmond. © Bert Jansen

Drie Helmondse talenten winnen cultuurprijs tijdens Nacht van Cultuur

VideoHELMOND - Lava Hijzelaar (16) en het dansduo Jackie van de Pol (14) en Pam van Diepen (16) hebben zaterdagavond de Jacques Vriens Cultuurprijs gewonnen. 

Lava won met haar animatie -een modern sprookje over twee prinsen die uiteindelijk lang en gelukkig samen door het leven gaan- de juryprijs; Jackie en Pam gingen er vanwege hun dansmoves vandoor met de publieksprijs. De twee dansen als duo bij Hoomrun Dance Studios en hebben veel prijzen op hun naam staan. Alle drie de Helmondse talenten kregen een cheque van  150 euro en de eeuwige roem. Directeur Jochem Otten beloofde daarnaast dat de animatiefilm van Lava een plek krijgt in de Cacaofabriek.

De Jacques Vriens Cultuurprijs werd uitgereikt door de in Helmond geboren en opgegroeide schrijver en theatermaker Jacques Vriens. Hij deed dat samen met de wethouder van Cultuur Antoinette Maas. De prijs is speciaal bedoeld voor jong talent van Helmondse bodem. In totaal werden zes jongeren door de jury uitgekozen op basis van hun creativiteit, techniek en talent. Naast de drie winnaressen waren Anna Bosker (beeldende kunst), Thijn Mariman (trombone), Bas van de Kerkhof (jongleren) en Jip Cremers (schilderkunst) genomineerd.  

Na de uitreiking barstte in het Helmondse Speelhuis de Nacht van Cultuur los, een hele avond vol workshops, voorstellingen en muziekoptredens. Met de Nacht openden de Helmondse culturele instellingen -de bibliotheek, Cacaofabriek, Speelhuis, Museum en Kunstkwartier- het nieuwe culturele jaar.  

In samenwerking met indebuurt Helmond