Volledig scherm
© Thinkstock

Drie mannen in Helmond en Asten aangehouden voor inbraken

HELMOND/ASTEN - Twee mannen in Helmond en een man in Asten zijn vrijdagavond en nacht aangehouden op verdenking van inbraken. Een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd betrapt in een woning in Asten. En twee mannen uit Helmond van 21 en 25 jaar worden verdacht van inbraak in een bedrijf.

Een eigenaar van een woning in Asten heeft vrijdagavond rond 19.10 uur de dakloze man op heterdaad betrapt en aangehouden. De man kwam thuis en betrapte de inbreker in zijn woning. De verdachte ging er volgens de politie vandoor maar kon even verderop door de eigenaar van de woning aangehouden worden.

Worsteling
Daarbij ontstond een worsteling met de inbreker. Maar dankzij de hulp van een jogger, die in de buurt was, kon de inbreker tot rust worden gebracht. De politie werd gealarmeerd en kon de inbreker meenemen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man inbrekerswerktuig en diverse gestolen goederen in zijn bezit had.

Helmond
In Helmond hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 3.45 uur twee Helmondse mannen (21, 15) aan. De twee werden gezien in de omgeving van de Kanaaldijk Zuid-West. Bij de politie was even daarvoor een melding binnengekomen dat er ingebroken werd bij een bedrijf daar. Toen agenten ter plaatse gingen zagen zij de twee mannen in de omgeving van het bedrijf. Bij het bedrijf bleek een slot geforceerd en enkele ramen ingegooid te zijn. De twee verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.