Volledig scherm
PREMIUM
De Weef, zo gaan de appartementen in het Burgemeester Geukerspark in Helmond heten. © VFO Architecten, Buro Lubbers

Drie woontorens én restaurant bij oude Havenpark in Helmond

HELMOND - Aan de rand van het Burgemeester Geukerspark komen drie woontorens met 65 appartementen. Die krijgen de naam De Weef en zijn ontworpen met ronde vormen en veel groen, zodat ze aansluiten bij het nieuwe park.

De bouw begint eind 2020 en de woningen zijn klaar in de loop van 2022. De bouw wordt uitgevoerd door BAM Wonen. De appartementen zijn ontworpen door VFO Architecten en Buro Lubbers. De verkoop van de huizen gaat begin komend jaar van start. De prijs ligt in de categorie ‘midden en hogere segment’. 

 1. Vooroordelen verdwijnen bij Human Library in Helmond door échte verhalen

  Vooroorde­len verdwijnen bij Human Library in Helmond door échte verhalen

  HELMOND - ‘Drempel’ is het woord dat zaterdagmiddag in de Helmondse bieb vaak valt tijdens Human Library. De bibliotheekbezoekers ontmoeten onder meer mensen met handicaps, verslaafden, transgenders en vluchtelingen. Mensen die vaak met vooroordelen geconfronteerd worden en soms ver van de leefwereld van hun gesprekspartners af staan. Of in een metafoor uitgedrukt: achter de kaft schuilt een misschien wel interessant boek.
 2. Helmondse 'Billy Elliot' (79) komt ook uit arbeidersgezin, maar mocht wel op ballet
  PREMIUM

  Helmondse 'Billy Elliot' (79) komt ook uit arbeiders­ge­zin, maar mocht wel op ballet

  HELMOND - Zijn levensverhaal lijkt op dat van Billy Elliot. Jan Smits (79) uit Helmond groeide op in een arbeidersgezin en schopte het tot professioneel balletdanser in internationale voorstellingen. Hij was bevriend met Wim Sonneveld, schudde de handen van het complete Koninklijk Huis maar werkte ook noodgedwongen in de centrale keuken van Philips. „Ik heb me nooit iets aangetrokken van opmerkingen.”

In samenwerking met indebuurt Helmond