Volledig scherm
PREMIUM
De politie doet onderzoek op de plek waar twee kinderen geraakt werden door kogels. © Bert Jansen

Drugsprobleem is in Helmond elke dag zichtbaar op straat

HELMOND - Als de schietpartij in Helmond iets duidelijk maakt, is dat het drugsprobleem in de stad nog altijd groot is. Op veel plekken is de overlast elke avond zichtbaar. „Het is niet uit te roeien,” zo klinkt het in de stad. 

Zonder aarzelen somt hij ze op. „Bij de Jumbo aan de Azalealaan, winkelcentrum De Bus, Hortensiapark, de parkeerplaats bij De Warande.” Willy van Bussel kent de plekken waar in Helmond openlijk drugs worden verkocht. En dan vergeet hij nog wat plekken zoals de Heistraat, Ameideplein, Marktstraat. In het centrum van Helmond en daarbuiten wordt volop gedeald, al jaren. „En het wordt steeds erger”, zegt Van Bussel. Hij zit woensdagmiddag met vier bekenden in wijkhuis De Fonkel. De mannen knikken instemmend.

  1. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
    PREMIUM

    Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

    EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Helmond