Volledig scherm
PREMIUM
Carlijn Oosterbosch (l) en Yvon Gerrits doen een afsluitend spelletje met de kinderen van de Impulsklas. © FotoMeulenhof

Duwtje in de rug: Met pa of ma in de Impulsklas in Helmond

HELMOND - 'Hé mam, het is wel gelukt, hè?' Die ene opmerking zegt meer dan hele theorieën. Die opmerking van een meisje dat beter in d'r vel zit, dat meer zelfvertrouwen heeft gekregen. Door de Impulsklas.

Passend onderwijs is niet voor elk kind passend. Er zijn leerlingen die ondanks alle extra aandacht toch dreigen af te haken. Ze zijn te druk of in zichzelf teruggetrokken. Om te voorkomen dat deze leerlingen met werkhouding-, zelfbeeld- of gedragsproblemen uitvallen, is de Impulsklas opgericht. Twaalf weken lang komen de kinderen bij elkaar, met steeds één van hun ouders of opvoeders erbij.

  1. Na 11 competitieduels zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’
    voorbeschouwing

    Na 11 competitie­du­els zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’

    Het zijn zware tijden voor Helmond Sport. De nasleep van de ongeregeldheden in de derby met FC Eindhoven ijlt nog na en de club bivakkeert ook nog eens middenin een sportieve crisis. Liefst elf competitieduels op rij werd er niet gewonnen, daar moet vrijdag tegen FC Den Bosch verandering in komen. ,,Het duurt al veel te lang. We moeten die reeks doorbreken”, stelt coach Wil Boessen.

In samenwerking met indebuurt Helmond