Volledig scherm
© Bert Jansen

Echtpaar overvalt kapsalon Mary in Helmond

Helmond - Kapster Mary Woodfine uit Helmond beleefde donderdag de schrik van haar leven toen ze thuis in haar zaak werd overvallen. De twee vermoedelijke daders zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Woodfine bleef ongedeerd.

Een onbekende man en vrouw belden rond het middaguur aan bij Woodfines kapsalon aan huis aan de Herenlaan in de wijk Brandevoort. „De man vroeg of hij geknipt kon worden. Ik werk op afspraak en in principe niet overdag, alleen als mijn man ook thuis is. Dus ik zei dat hij 's avonds terug moest komen. Hij bleef aandringen en toen is het hele gedoe gebeurd.”

De overvallers waren gewapend. Verdere details geeft Woodfine liever niet. „De politie weet ervan. Ik wil nu eerst rust.”

De politie verspreidde donderdagmiddag een signalement van de daders. De man is ongeveer zestig jaar oud, 1,80 meter lang, kalend en draagt een bril. De dame heeft een grijs bobkapsel, is wat kleiner dan de man en een beetje gezet, aldus de politie. Beide personen droegen nette grijze bovenkleding en gingen na de overval te voet weg.

Kapster Woodfine wil niet zeggen welk geldbedrag de overvallers haar afhandig hebben gemaakt. „Ik ben vooral blij dat ik zelf niks heb. En mijn hondjes zijn nog heel. Het is maar geld. Al sta ik wel stijf van de spanning”, zo zei ze donderdagmiddag.

Volledig scherm
© Simon Rood

In samenwerking met indebuurt Helmond