Volledig scherm
© Thinkstock

ED zoekt nieuwsgierige correspondenten in de regio Helmond

HELMOND - De Helmondse regioredactie van het Eindhovens Dagblad is op zoek naar mensen die de ogen en oren van de krant willen zijn in hun dorp of wijk.

We zoeken mensen in:

Beek en Donk Mariahout en Lieshout Neerkant en Helenaveen De Mortel Elsendorp Stiphout Mierlo-Hout Dierdonk Rijpelberg Brandevoort Helmond-Noord Helmond-Oost Binnenstad

Mede dankzij jouw inzet kunnen de andere inwoners via de papieren krant, de site en sociale media op de hoogte blijven van wat er bij hen om de hoek gebeurt. Dan kan het gaan om veranderingen op de basisschool, gevaarlijke verkeerssituaties, de benoeming van een nieuwe clubvoorzitter of anders wel de successen van de lokale harmonie, het bijzondere verhaal van een markante mens of het overlijden van iemand die voor de wijk of het dorp van groot belang is geweest.

Van de moderne correspondent verwachten wij een actieve nieuwsgierigheid en alertheid, dat je zelf initiatief neemt, weet wat er speelt in je omgeving, duidelijk voor iedereen zichtbaar en benaderbaar bent en plezier hebt in het verkondigen van nieuws. Dat kan je zelf opschrijven maar als je liever alleen tipgever bent, mag dat ook. Uiteraard staat tegenover elke inspanning ook een vergoeding.

Belangstellenden voor een van de bovenstaande dorpen of stadswijken kunnen een reactie sturen naar Mario Bouwmans, chef redactie Helmond van het ED, mail m.bouwmans@ed.nl, telefoonnummer 088-0132977.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.