Volledig scherm
De voormalige loods van Van Gend & Loos in Helmond © ED

EDAH-museum hoogstwaarschijnlijk niet in Van Gend en Loos-gebouw in Helmond

HELMOND - Het lijkt er sterk op dat het EDAH-museum toch niet ondergebracht gaat worden in het voormalige Van Gend en Loos-gebouw aan het spoor. Te duur, oordeelt het stadsbestuur. 

Het EDAH-museum is inmiddels gesloten en is naarstig op zoek naar een nieuw thuis. Lange tijd leek het erop dat het Van Gend en Loos-gebouw zich daarvoor zou lenen, maar nu blijkt dat er geen overstemming kon worden bereikt met de eigenaar van de loodsen. Bovendien zou er voor circa 1 miljoen euro vertimmerd moeten worden op het terrein. Die verbouwingskosten zouden worden verdisconteerd in de huurprijs.

Maar overeenstemming met de eigenaar kwam er niet. Hij is nog altijd van plan om een markthal te realiseren naast het Helmondse spoor. ,,Vanaf dit moment gezocht naar andere mogelijkheden (voor de musea, red.)", schrijft het college aan de raad. ,,Hierbij is het denkbaar dat het EDAH-museum en de orgelcollectie op afzonderlijke locaties worden ondergebracht. Het college doet er alles aan om vóór die tijd te zorgen voor in ieder geval een tijdelijke oplossing. In het uiterste geval kan het daarbij ook gaan om opslag."

In samenwerking met indebuurt Helmond