Volledig scherm
Musical Verhaal van de Knaal © Ton van de Meulenhof

Een Helmondser dan Helmondse musical

HELMOND - Vooral voor niet-Helmonders viel er veel te leren, maandag tijdens de première van Verhaal van de Knaal van Stichting de Helmondse musical. Zo'n beetje alles wat Helmond Helmonds maakt, komt voorbij in de voorstelling.

We maken kennis met Brugmans, een brugwachter uit Helmond die aanklopt bij het voorportaal van de Hemel. Als hij zich verdiept in zijn komst naar het hiernamaals, blijkt Brugmans op geen enkele lijst voor te komen.
Aartsengel Gabriel ontpopt zich als het brein achter het complot. Zij ziet in Brugmans een verlosser, die vanuit Helmond voor vrede op de wereld zal zorgen. Op zijn weg naar wijsheid wordt Brugmans geconfronteerd met scènes uit het verleden van Helmond. Het graven van de Knaal, de teloorgang van EDAH, het bouwen van een luchtbrug.
Na twee uur kun je maar een ding constateren: de opvolger van succesnummer Berry, de musical kent veel goeie en maar weinig kòòije kanten.

Lees het hele artikel dinsdag in het ED of in de digitale krant

Verhaal van de Knaal van Stichting de Helmondse Musical. Regie en artistieke leiding: John van der Sanden. Nog te zien tot en met 8-1-2017 in Theater Speelhuis.