Volledig scherm
© ED

Eenmalig festival bij Raymakers in Helmond al vroeg druk bezocht

HELMOND - Het eenmalige festival van H2O op het fabrieksterrein van Raymakers in Helmond is al vroeg op de avond geslaagd. Rond 21.00 uur telt voorzitter Marcel Stevens ruim 600 bezoekers.

Het publiek krijgt tot vroeg in de nacht tal van kortdurende acts te zien met muziek, dans en straattheater. Het culturele festival biedt verder een keur aan hapjes en drankjes.

Voor de gelegenheid is het fabrieksterrein aan de Kanaaldijk omgetoverd tot feestlocatie. Op het plein staan podia, een tent en horeca. In de productiehallen staan op twee plekken piano's opgesteld tussen de textielmachines. Er zijn zaterdagavond nog optredens van onder meer Annique, Sky Motion en De Charlatans.

H2O ging twee jaar geleden van grootschalig naar kleinschalig over toen de gemeente de subsidie verlaagde. Voorzitter Stevens wil jaarlijks op 'een ludieke locatie' het festival voortzetten. "Veel mensen nemen vanavond een kijkje op een plek waar ze nooit komen. En blijven gezellig nog even hangen. Dat is precies wat we willen."

In samenwerking met indebuurt Helmond