Harold Ouwens uit Helmond verlaat het Ommelander Ziekenhuis.
Volledig scherm
Harold Ouwens uit Helmond verlaat het Ommelander Ziekenhuis. © Ommelander Ziekenhuis

Eerste Brabanders verlaten Gronings ziekenhuis, Harold (51) kan ‘in redelijke gezondheid’ terug naar Helmond

Zondagmiddag mocht de 51-jarige Harold Ouwens uit Helmond het Ommelander Ziekenhuis in het Groningse Scheemda  in redelijke gezondheid verlaten. Hij en een 75-jarige man uit Tilburg waren de eerste Brabanders die na een besmetting met het coronavirus weer naar huis mochten. Dat meldt het Dagblad van het Noorden zondag.

In de ambulance hoorde de 51-jarige Harold Ouwens uit Helmond dat ze hem naar Scheemda gingen brengen. Hij had geen idee. Nog nooit van gehoord. Nu zal hij Scheemda nooit meer vergeten.

Ouwens: ,,Toen ik aankwam, dacht ik wel, wat een mooi ziekenhuis. Het personeel was supervriendelijk. Top. Ik was er beroerd aan toe. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel vond ik het zwaar. Ik had voortdurend het gevoel dat ik zou stikken. Heel akelig. Je ligt angstig in bed. Je bent ver van huis en mist je gezin. Het is dan zo belangrijk dat je fijne mensen om je heen hebt.’’

Ziek op vrijdag de 13e

Ouwens - consultant in de ict-branche - denkt dat hij op 5 maart besmet is geraakt toen hij een cursus volgde in Baarn. ,,Op vrijdag de 13e werd ik ziek. Na twee dagen in een ziekenhuis in Helmond te hebben gelegen, kreeg ik te horen dat ik naar Scheemda zou gaan", vertelt hij tegen het Dagblad van het Noorden.

En nu? ,,Ik moet nu eerst thuis 24 uur in quarantaine. De zorg wordt overgenomen door de GGD. En dan rustig weer op krachten komen.’’

In het Ommelander Ziekenhuis lagen zondagmiddag bijna dertig coronapatiënten, grotendeels mensen uit Brabant. Het aantal mensen uit de regio neemt echter wel toe.

In samenwerking met indebuurt Helmond