Eerste drukke dag voor Sint in Kasteel Helmond

VideoHELMOND - Sinterklaas heeft zijn eerste dag vol bezoekers op zijn Kasteel in Helmond erop zitten. Dinsdagochtend ontving hij de eerste van in totaal 25.000 gasten. Die nemen tot en met volgende week zondag allemaal een kijkje in de tijdelijke woning van de goedheiligman.

Het is hard werken voor de Sint en zijn Pieten. Elke zeven minuten krijgt een groep van 25 bezoekers een rondleiding van een Wegwijspiet. De gasten zien de Postpiet bezig met ontvangen verlanglijstjes, bezoeken de slaapzolder van de Pieten en krijgen een lesje pepernoten maken in de keuken. De rondgang eindigt in de werkkamer van Sinterklaas. Elk kijkje in een ruimte duurt zeven minuten, waarna het geluid van een stoomboot klinkt en de volgende groep nieuwsgierigen voor de deur staat.

Volledig scherm
© Marleen Smits/Indebuurt

Het Kasteel van Sinterklaas is populair: de kaartjes voor de veertiende editie waren in november binnen vijf kwartier uitverkocht. Op het plein voor het Kasteel is van alles te beleven waarvoor geen toegangskaartje nodig is. Nieuw dit jaar: De Knutselclub van Sinterklaas.

Volledig scherm
Exterieur Kasteel van Sinterklaas. © ED
Volledig scherm
Kasteel van Sinterklaas in Helmond. © ED
Volledig scherm
Kasteel van Sinterklaas in Helmond. © ED
Volledig scherm
Kasteel van Sinterklaas in Helmond. © ED
  1. ‘Als hier chemiebuizen komen, zijn wij weg’
    PREMIUM

    ‘Als hier chemiebui­zen komen, zijn wij weg’

    HELMOND - Hij weet niet wat hij leest, eind 2016, in de Staatscourant. Buisleidingen voor gevaarlijke stoffen? Pal langs zijn huis en op ongeveer een meter diepte in zijn tuin, waar dan alleen nog gras mag groeien? Hoezó? Waarom weet hij hier niks van? Als Frank Beekhuis van de verbazing is bekomen, volgt de verontwaardiging. De 55-jarige Helmonder woont met zijn gezin net een paar maanden aan de Kaldersedijk, aan de rand van Brandevoort, dichtbij het Eindhovens Kanaal. Een prachtige, rustige plek. Beekhuis besluit zich vast te bijten in de zaak. Hij wordt kartrekker van de werkgroep Buizen Brandevoort.

In samenwerking met indebuurt Helmond