Volledig scherm
PREMIUM
Terwijl kunstenaar Robin Nas begonnen is met de voorbereidingswerkzaamheden voor zijn muurschildering (mural), wordt een oude lijst gedemonteerd (achtergrond). © Jean Pierre Reijnen

Eerste Helmondse muurschildering op bibliotheek

HELMOND - Minder dan drie weken heeft kunstenaar Robin Nas. Op zaterdag 22 september wordt zijn muurschildering op de zijwand van de Helmondse bibliotheek onthuld. Officieel dan, want iedereen kan de totstandkoming van de mural volgen.

Een kleine 400 vierkante meter wordt het kunstwerk van Nas. Het is het eerste in een serie van vijf à zes; een project van stichting Carat, dat kunst en cultuur in Helmond promoot. Voor volgende schilderingen zijn in beeld de zijmuur van het Parkgebouw aan de Parkweg (langs de Kasteel-Traverse) en woontoren De Callenburgh (nabij NS-station Helmond).

  1. Helmonder Willem Vogels blaast Schlagerfestival nieuw leven in: op 14 december in Eindhoven
    PREMIUM

    Helmonder Willem Vogels blaast Schlager­fes­ti­val nieuw leven in: op 14 december in Eindhoven

    HELMOND/EINDHOVEN - Ich bin wie du, Rosamunde, Santa Maria. Schlagers die ook in Nederland grote hits werden. Voor de liefhebbers van het Duitse lied was het Schlagerfestival in Kerkrade een jaarlijks hoogtepunt. Willem Vogels (56) wil die tijden doen herleven. De Helmondse beroepsmuzikant/tekstschrijver heeft de rechten van dit festival overgenomen. Op zaterdag 14 december treden Duitse artiesten op in het dan nog geopende Beursgebouw.

In samenwerking met indebuurt Helmond