Volledig scherm
PREMIUM
Terwijl kunstenaar Robin Nas begonnen is met de voorbereidingswerkzaamheden voor zijn muurschildering (mural), wordt een oude lijst gedemonteerd (achtergrond). © Jean Pierre Reijnen

Eerste Helmondse muurschildering op bibliotheek

HELMOND - Minder dan drie weken heeft kunstenaar Robin Nas. Op zaterdag 22 september wordt zijn muurschildering op de zijwand van de Helmondse bibliotheek onthuld. Officieel dan, want iedereen kan de totstandkoming van de mural volgen.

Een kleine 400 vierkante meter wordt het kunstwerk van Nas. Het is het eerste in een serie van vijf à zes; een project van stichting Carat, dat kunst en cultuur in Helmond promoot. Voor volgende schilderingen zijn in beeld de zijmuur van het Parkgebouw aan de Parkweg (langs de Kasteel-Traverse) en woontoren De Callenburgh (nabij NS-station Helmond).

  1. Eenmalige rentree rapper Tony Scott  in Helmond
    PREMIUM

    Eenmalige rentree rapper Tony Scott in Helmond

    HELMOND - Twee jaar geleden was zijn afscheidsconcert in Paradiso. Tony Scott trok zich terug uit de muziekwereld nadat de ziekte Multiple Sclerose bij hem werd vastgesteld. Hij loopt sindsdien met een geleidestok en zijn gehoor is ook aangetast. Toch kon hij een lokroep van Urban Matterz-organisator Hans van de Berkmortel niet weerstaan. Tijd voor een eenmalige terugkeer, tijdens de eerste avond van hiphopfestival Urban Matterz. ,,Ik kan gewoon nog niet echt afscheid van het vak nemen", zegt hij zaterdagavond enkele uren voor zijn optreden in de Cacaofabriek.

In samenwerking met indebuurt Helmond