Volledig scherm
De eerste studenten van de nieuwe Zorgcampus zijn gestart © Zorgcampus De Peel

Eerste studenten gestart op Zorgcampus de Peel

HELMOND - De eerste studenten van Zorgcampus de Peel zijn deze week gestart met hun opleiding tot verpleegkundige. In totaal gaan 24 MBO en HBO aan de slag.  

Binnen Zorgcampus de Peel werken Elkerliek, GGZ Oost Brabant, ORO, Savant Zorg en de Zorgboog samen met ROC ter AA en Fontys om opleidingen nog beter aan laten sluiten bij de praktijk.  Studenten worden opgeleid voor alle doelgroepen. Een verpleegkundige in het Elkerliek kan bijvoorbeeld na verloop van tijd bij ORO gaan werken met mensen met een verstandelijke beperking, bij Savant Zorg of De Zorgboog ouderen in het verpleeghuis bijstaan of bij GGZ Oost-Brabant zich toeleggen op psychische hulpverlening. 

Volledig scherm
De eerste studenten van de nieuwe Zorgcampus zijn gestart © Zorgcampus De Peel
  1. Mierlo-Houtse leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'
    PREMIUM

    Mier­lo-Hout­se leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'

    HELMOND - Hij laat een stuk van een opengeklapte raket zien, een Brits munitiekistje met granaatscherven en een plank met zo’n scherf erin. „Komt hier uit het dak.” Hij wijst ook op de sporen van kogels in de voorgevel van zijn huis. Als het gaat over de Tweede Wereldoorlog is het belangrijk om alles zo tastbaar mogelijk te maken, weet Mario Coolen. Zeker bij kinderen. „Déze Engelse soldaten zijn dáár op het spoor gestorven.”

In samenwerking met indebuurt Helmond