Eerste zonneauto van Helmondse Lightyear in juni onthuld

HELMOND -  Het prototype van de eerste particuliere zonneauto van de Helmondse scale-up Lightyear, wordt op 25 juni in Katwijk onthuld. De Lightyear One, zoals het eerste model heet, vormt het startpunt van Lightyear’s missie om schone mobiliteit voor iedereen beschikbaar te maken. Het is de eerste keer dat de Lightyear One aan de wereld wordt getoond.

Met de zonneauto wil het bedrijf de twee grootste nadelen van elektrische auto’s oplossen: de actieradius en het laadproces. De zonne-auto is een fourwheeldrive die lange tijd kan rijden zonder gebruik te maken van een laadpaal. De batterij heeft een range van zeshonderd tot achthonderd kilometer, afhankelijk van het gebruik. 

Lightyear is opgericht in 2016 door vijf teamleden van Solar Team Eindhoven die meededen aan de World Solar Challenge in Australië. Zij maakten de eerste gezinsauto op zonne-energie en wonnen daarmee het wereldkampioenschap. 

Op 25 juni aanstaande wordt het rijdende prototype van de Lightyear One onthuld in Katwijk. In 2020 moet de auto op de Nederlandse wegen rijden.

Volledig scherm
Lightyear © Lightyear

In samenwerking met indebuurt Helmond