Volledig scherm
Een 15-jarige fietser raakte gewond bij de aanrijding bij de McDonald’s in Helmond. © Fotopersburo Bert Jansen/ Pim verkoelen

Eigenaar van betrokken auto bij ongeluk Helmond ontkent te hebben gereden

HELMOND - De eigenaar van het voertuig dat vermoedelijk betrokken was bij de ernstige aanrijding in Helmond afgelopen vrijdag, waarbij de 15-jarige Noah zwaargewond raakte, ontkent gereden te hebben tijdens het ongeluk. De automobilist die wél achter het stuur zat, reed door na de botsing.

,,De eigenaar van de auto, een man, is niet aangemerkt als verdachte”, aldus een woordvoerder van de politie. ,,Hij verklaart dat hij niet gereden heeft.” De man zwijgt nog over wie wel achter het stuur zat tijdens de aanrijding. ,,Maar hij heeft een vordering gekregen waarbij hij de bestuurder bekend móét maken.”

Het ongeluk gebeurde vrijdagavond bij de McDonald’s op de Deurneseweg. Het slachtoffer, de 15-jarige Noah, moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. Hij werd zwaargewond achtergelaten door de autobestuurder. Hij werd geholpen door Izzet Karaevli uit Helmond, die net met zijn gezin bij de McDonald's had gegeten. ,,Er kwam wit schuim uit zijn mond", vertelt hij. ,,Hij gaat stikken, hij gaat stikken, riep ik. Gelukkig waren de hulpdiensten er snel.” 

Zaterdagochtend heeft de politie in de wijk Brouwhuis in Helmond de auto in beslag genomen die vermoedelijk betrokken was bij het ongeluk. Een buurtbewoner zag het voertuig staan en alarmeerde de hulpdiensten. In het voertuig zit een flinke deuk. ,,De auto is in beslag genomen voor nader sporenonderzoek”, aldus de politie.

De politie is nog op zoek naar getuigen.

Volledig scherm
Izzet Karaevli verleende eerste hulp nadat de 15-jarige Noah gewond raakte. © Izzet Karaevli

In samenwerking met indebuurt Helmond