Het boomertje Stern overleefde de aanval van de rottweiler niet.
Volledig scherm
Het boomertje Stern overleefde de aanval van de rottweiler niet. © ED

Eigenaresse agressieve rottweiler die hondje doodbeet in Helmond mogelijk toch vervolgd

HELMOND - De eigenaresse van de rottweiler die zondag een hondje doodbeet in Helmond wordt verhoord door de politie. Justitie onderzoekt of haar iets ten laste kan worden gelegd. Dat meldt de politie donderdagmiddag. De hond is in beslag genomen.

De rottweiler beet zondag een hondje van een buurtbewoner dood op de Van Meelstraat in Helmond. Het ging om een boomertje, dat op dat moment aangelijnd werd uitgelaten. Daarvoor was de rottweiler al agressief naar andere mensen en honden. Volgens getuigen liep de grote hond alleen door de buurt.

Verantwoordelijk

Het Openbaar Ministerie zal na verhoor beslissen wat er met de hond gaat gebeuren en of de vrouw vervolgd wordt. ,,In de eerste plaats is de eigenaar verantwoordelijk voor het gedrag van zijn of haar hond. Hij of zij moet alles doen om een incident te voorkomen.”

Zo mag iemand die de hond niet onder controle heeft het beest niet uitlaten en moet de eigenaar voldoende maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de hond niet uit de woning of tuin kan ontsnappen. ,,Ook moet de eigenaar deskundige hulp inschakelen als de hond agressief gedrag vertoont. Bijvoorbeeld een gedragsdeskundige.”

Eerder gaf de politie nog aan dat de eigenaar van de hond niets ten laste zou worden gelegd.

Bang

Loes, het zestigjarige baasje van het overleden hondje Stern, zei eerder tegen deze krant: ,,Iedereen was bang voor die hond. Ik had hem zelf alleen nog nooit gezien. Alles heeft niet langer dan twee seconden geduurd. Maar het gegil van mijn hondje heeft iedereen geraakt, de hele omgeving heeft het gehoord en gezien.”

In samenwerking met indebuurt Helmond