Iets dat tot de verleden tijd gaat behoren: toeschouwers kijken op sportpark de Warande naar de wedstrijd tussen RKPVV en HVV.
Volledig scherm
Iets dat tot de verleden tijd gaat behoren: toeschouwers kijken op sportpark de Warande naar de wedstrijd tussen RKPVV en HVV. © DCI Media

Einde voetbalclub RKPVV uit Helmond na 92 jaar nabij

HELMOND - Voetbalclub RKPVV uit Helmond lijkt na bijna 92 jaar te gaan verdwijnen. Volgens voorzitter Jos Slapak is dat de meest logische stap.

Quote

Het meest realisti­sche scenario is dat we onszelf opheffen

Jos Slapak, RKPVV-voorzitter

RKPVV heeft de voorbije maanden van alles geprobeerd om te kunnen blijven bestaan. De kleine club moet per 1 juli zijn sportpark in De Warande verlaten, een gevolg van een politiek besluit uit 2017. Helmond wil toe naar minder en vitalere voetbalverenigingen.

Formeel verdwijnt dadelijk alleen het sportpark van RKPVV, niet de club zelf. Maar of die er alsnog in slaagt een nieuwe accommodatie te vinden, daaraan twijfelt inmiddels ook Slapak. „De kans dat we kunnen intrekken bij een andere club is erg klein. Het meest realistische scenario is dat we onszelf opheffen.”

Digitaal dankzij noodwet

Deze boodschap zal het bestuur binnenkort ook overbrengen tijdens een algemene ledenvergadering. Want die gaat er toch komen, vóór 1 juni is het plan. Was Slapak eerder vanwege de coronacrisis weinig hoopvol over de mogelijkheid zo’n bijeenkomst te houden, inmiddels is hij optimistisch. „Dankzij een noodwet kunnen we digitaal vergaderen. Zo gaan we het doen.”

Ondertussen heeft een aantal leden van RKPVV al eieren voor zijn geld gekozen. Zeker vier spelers vroegen de voorbije weken overschrijving aan naar een andere vereniging.

In samenwerking met indebuurt Helmond