Volledig scherm
Vanaf de volle terrassen bij het Havenplein werden de deelnemers aan de eerste NightRun Helmond aangemoedigd. © Ton van de Meulenhof

Einde voor NightRun Helmond

HELMOND - Er komt in 2019 geen nieuwe editie van de NightRun in Helmond. De organisatie heeft hiertoe besloten omdat er vooral een tekort aan vrijwilligers is.

Vooral de eis om zo'n vijftig verkeersregelaars op de been te krijgen drukte zwaar op de organisatie, die in handen is van HAC en Jibb. Op Facebook licht de organisatie het besluit toe. ,,Afgelopen jaren is gebleken dat er echt genoeg mensen nodig zijn om een succesvol evenement te kunnen realiseren. Drie jaar lang hebben we met de NightRun en LightRun duizenden lopers op de been gekregen door het Helmondse centrum. Nog meer supporters stonden langs de route, waarvoor hulde. Wij danken alle lopers, publiek maar ook verkeersregelaars, de gemeente, sponsoren en vele anderen voor de samenwerking en kijken terug op drie prachtige sportieve edities.”

 1. Dickens kerstverhaal leeft meer dan ooit in Helmond
  PREMIUM

  Dickens kerstver­haal leeft meer dan ooit in Helmond

  HELMOND - Ruim tweehonderd jaar geleden schreef de beroemde Engelse schrijver Charles Dickens 'A Christmas Carol'. Een verhaal dat gaat over de gierige en onaardige Ebenezer Scrooge die op Kerstavond tot inkeer komt. Dickens, in de persoon van acteur Ton van der Velden, liep dit weekend rond op de zestiende editie van Dickensnight in Brandevoort. Hij vertelde een verkorte versie van het verhaal aan wie het maar horen wilde, want 'de boodschap geldt meer dan ooit'.
 2. ‘Als hier chemiebuizen komen, zijn wij weg’
  PREMIUM

  ‘Als hier chemiebui­zen komen, zijn wij weg’

  HELMOND - Hij weet niet wat hij leest, eind 2016, in de Staatscourant. Buisleidingen voor gevaarlijke stoffen? Pal langs zijn huis en op ongeveer een meter diepte in zijn tuin, waar dan alleen nog gras mag groeien? Hoezó? Waarom weet hij hier niks van? Als Frank Beekhuis van de verbazing is bekomen, volgt de verontwaardiging. De 55-jarige Helmonder woont met zijn gezin net een paar maanden aan de Kaldersedijk, aan de rand van Brandevoort, dichtbij het Eindhovens Kanaal. Een prachtige, rustige plek. Beekhuis besluit zich vast te bijten in de zaak. Hij wordt kartrekker van de werkgroep Buizen Brandevoort.

In samenwerking met indebuurt Helmond