Na een overval leverde snel en goed speurwerk de politie DNA-sporen op: agenten vonden een verse peuk op de oprit.
Volledig scherm
PREMIUM
Na een overval leverde snel en goed speurwerk de politie DNA-sporen op: agenten vonden een verse peuk op de oprit. © Bert Jansen/Harrie Grijseels

Eindhovenaar die ouder echtpaar uit Helmond overviel blijkt notoir inbreker

DEN BOSCH - De Eindhovenaar die oktober vorig jaar een hoogbejaard Helmonds echtpaar in hun huis overviel, is daarnaast een notoir inbreker. Hij krijgt daarom vijf jaar cel.

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Ajax start definitief in voorronde Europa League, Sparta en Twente strijden om laatste ticket

  Ajax start definitief in voorronde Europa League, Sparta en Twente strijden om laatste ticket

  De eredivisie zit erop en dat betekent dat bijna alle Europese tickets zijn toebedeeld aan een team. Ajax kon zonder zelf te spelen nog een ticket ‘promoveren’ als AS Roma de finale van de Europa League won, maar dat gebeurde niet. Verder moet alleen het ‘slechtste’ ticket nog verdiend worden. FC Twente en Sparta vechten uit wie dat laatste ticket bemachtigt. Dit is een overzicht van de tickets en instroomdata voor het volgende Europese seizoen.
  Eindhoven

In samenwerking met indebuurt Helmond