Volledig scherm
Leo Grunberg in zijn tijd als kwartiermaker in Breda © Ramon Mangold/het fotoburo

Eindhovenaar Leo Grunberg gaat Helmond promoten

HELMOND - Leo Grunberg gaat zich vanaf komend jaar bezighouden met het imago en de uitstraling van Helmond. De Eindhovenaar volgt als de nieuwe stadsmarketeer Theo Glaudemans op die in september opstapte na kritiek op zijn functioneren.

Grunberg is afgestudeerd planoloog-demograaf aan de Universiteit van Amsterdam, was kwartiermaker in Breda en heeft de afgelopen 30 jaar ruime ervaring opgebouwd in het werken aan stedelijke vraagstukken. Grunberg heeft zich in diverse steden en gemeenten verdienstelijk gemaakt als centrummanager of adviseur van lokale partijen.

Aantrekkelijk
Als de nieuwe directeur van Helmond Marketing gaat hij helpen de stad zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor eigen bewoners en mensen uit de regio. Dat gebeurt onder andere door bij te springen bij de organisatie van evenementen en deze zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen.

Glaudemans
Grunberg volgt Theo Glaudemans op. Die besloot in september van dit jaar zelf te stoppen als directeur nadat hij in opspraak raakte. In een artikel in deze krant werden zijn functioneren, zijn verleden en zijn zakelijke activiteiten kritisch belicht. Glaudemans, die zelf ook pas sinds 1 januari in dienst was, was bang dat die kritiek Helmond Marketing zou schaden.