Volledig scherm
Archieffoto ANP

Eis tegen vrouw die kind op spoor zette blijft overeind

DEN BOSCH - De officier van justitie blijft bij haar eerdere eis van 4 jaar gevangenisstraf waarvan 2 jaar voorwaardelijk tegen de vrouw die in 2010 met haar 8 maanden oude dochter op het spoor bij het station in Helmond liep.

Dat bleek dinsdag tijdens een nieuwe zitting over de kwestie bij de rechtbank in Den Bosch. In maart vond ook al een zitting plaats. De rechtbank was toen echter van mening dat de 3 getuigen van het incident nog een keer verhoord moesten worden.

De 28-jarige vrouw uit Zoetermeer belandde in april 2010 met haar kinderwagen op het spoor bij het Centraal Station in Helmond. Volgens onder andere de machinist die op dat moment met zijn trein het station naderde, ging dat op het nippertje goed, doordat hij net op tijd kon remmen. Bovendien riep een vrouw op het perron de vrouw op het spoor iets toe waarna zij de kinderwagen met kind op het perron tilde.

De vrouw zelf houdt vol dat ze diep in gedachten verzonken op het spoor belandde en dat ze niet van plan was om zichzelf en haar kind van het leven te beroven. Bovendien stelt ze, dat ze nog voordat de trein in zicht was en iemand iets geroepen had, in de gaten kreeg waar ze stond. Toen heeft ze direct de reiswieg met daarin haar dochter op het perron gezet, waarna ze terug ging om ook de rest van de kinderwagen veilig te stellen.

Haar advocaat vroeg dan ook om vrijspraak. De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Helmond