Volledig scherm
Annemarie Henselmans © Kees Martens Fotopersbureau Van de Meulenhof

Elf keer 'Verhaal van de Knaal' in Theater Speelhuis in Helmond'

HELMOND - Toos den Bok, Nancy Dankers, Harrie van den Eventuin, Addy Kleijngeld. Bekende Helmonders die niet meer onder ons zijn, maar herleven op het podium van Theater Speelhuis. Samen met andere bestaande en verzonnen figuren spelen zij 'Het verhaal van de Knaal'. Deze tweede productie van Stichting De Helmondse Musical gaat op tweede kerstdag in première.

Opvallende naam in het gezelschap is Annemarie Henselmans, de in Helmond geboren en in Amsterdam wonende cabaretière en actrice. Zij speelde onder andere achthonderd voorstellingen van 'Nijntje'.„Mijn schoonzusje in Asten zag het in de krant staan. Ik had geen werk meer aangenomen, wilde wat doen en heb me aangemeld. Ja, gewoon auditie gedaan. De voorstellingen zijn in míjn kerk: heb hier communie gedaan en gebiecht. Zat ook op de Mariaschool.”

William Verkoelen werd gevraagd om mee te doen: „John van der Sanden (schrijver/regisseur) woont een paar deuren van mij vandaan. Ik zie hem regelmatig bij café Lokaal 42. Daar sprak hij me aan. Ze hadden nog een mannenstem nodig. Ik ging bij de repetitie kijken, kreeg meteen kippenvel en was verkocht.”

'Verhaal van de Knaal' beleeft zijn try-out op 24 december. De première is op 26 december. Verder zijn er voorstellingen op 27, 28, 29 en 30 (gala) december. En in het nieuwe jaar op 4, 5, 6, 7 en 8 januari.

Volledig scherm
Repetitie 'Verhaal van de knaal' © Kees Martens Fotopersbureau Van de Meulenhof
Volledig scherm
William Verkoelen © Kees Martens Fotopersbureau Van de Meulenhof