Pieter Schepers bij de proefopstelling in Beek en Donk.  ,,We vangen vijf keer zoveel water meer op dan voorheen. Terwijl de kosten van ongeveer vierduizend euro per installatie voor 100 vierkante meter relatief laag zijn.”
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Schepers bij de proefopstelling in Beek en Donk. ,,We vangen vijf keer zoveel water meer op dan voorheen. Terwijl de kosten van ongeveer vierduizend euro per installatie voor 100 vierkante meter relatief laag zijn.” © Rene Manders/DCI Media

Elke druppel telt, vindt Pieter Schepers uit Helmond en hij bedacht een systeem dat regenwater kan vasthouden

HELMOND/BEEK EN DONK - Een krappe 10 procent van al het regenwater verdwijnt in de grond, de rest verdampt of stroomt naar zee. Zonde, vindt Pieter Schepers (77) uit Stiphout. Hij bedacht een systeem dat het zakken van grondwaterniveau tegen kan gaan. 

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.

In samenwerking met indebuurt Helmond