Volledig scherm
Het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. © FotoMeulenhof

Elkerliek Ziekenhuis breidt oogcentrum uit: verbouwing locatie Deurne

HELMOND/DEURNE - Het Elkerliek Ziekenhuis gaat zijn oogheelkundig centrum uitbreiden. In Deurne worden bestaande operatiekamers geschikt gemaakt voor het uitvoeren van complexe oogoperaties. Volgende maand al moeten die daar kunnen worden verricht.

Na de uitbreiding is in Deurne voortaan altijd een team aanwezig dat gespecialiseerd is in oogoperaties, zoals dat in Helmond al langer het geval is. Op beide locaties kunnen mensen dan terecht voor staar-, ooglid-, glaucoom-, traanweg- en netvliesoperaties. Die laatste werden tot voor kort alleen uitgevoerd door topklinische en universitaire ziekenhuizen, maar inmiddels heeft ook het Elkerliek er 150 verricht.

  1. Regio Zuidoost-Brabant blij met verbod op lachgas
    PREMIUM

    Regio Zuid­oost-Bra­bant blij met verbod op lachgas

    HELMOND/EINDHOVEN - Lachgas wordt een softdrug. Het kabinet plaatst dit verdovende middel onder de Opiumwet. Hierdoor wordt het bezit, de handel, verkoop, vervoer en de productie van lachgas verboden. In deze regio wordt dat plan enthousiast ontvangen. Helmond is blij dat er een landelijk verbod komt op het recreatief gebruik van lachgas. Lachgas zou gezien de gezondheidsrisico’s een verboden middel moeten zijn, stelt een gemeentewoordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Helmond