Volledig scherm
PREMIUM
Elvis blijft tot de verbeelding spreken en beheerst zaterdag het Muziekcafé in Helmond. © Jean Pierre Reijnen

Elvis leeft en hij was in Helmond: 'Geheim van dé vetkuif? Wax en veel haarlak'

HELMOND - De auto's waarin Elvis Presley reed, de schoenen die hij droeg. Het is zo ongeveer Amerikaans cultureel erfgoed. Maar het ultieme symbool van de King of Rock 'n Roll blijft natuurlijk de vetkuif. Blijkt ook weer bij Helmondse Elvis-hulde.

Een rechtschapen Elvis-imitator staat in zijn leven dan ook heel wat uurtjes voor de spiegel om het kenmerkende kapsel voor een optreden zo strak mogelijk in model te krijgen. Zo ook leadzanger Guy Pisters (artiestennaam Guy Pierson) van het Blue Moon Trio, de openingsact tijdens een ram uitverkochte Elvisavond in het Muziekcafé. Van alle vetkuiven in de volgepakte Helmondse kroeg glinstert die van de Maastrichtse vocalist met inktzwarte manen zaterdagavond het felst. ,,Hoe lang ik voor de spiegel sta om dit haar in model te krijgen? In vijf tot tien minuten klaar ik die klus.’' 

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond