Terras in de Elzas Passage in Helmond
Volledig scherm
Terras in de Elzas Passage in Helmond © FotoMeulenhof

Elzas Passage Helmond wacht nog met nieuwe entree, wel nieuw logo in de maak

HELMOND - De Elzas Passage in Helmond krijgt niet deze zomer, maar later een nieuwe entree aan de kant van de Watermolenwal. 

Eigenaar ARC RE wacht eerst de plannen af die de gemeente heeft voor het Piet Blomplein, dat grenst aan de achteringang van de winkelpassage. Daar komt mogelijk een woontoren. „Daar willen we op een goede manier bij aansluiten”, aldus Arie den Hartog van ARC RE. „We komen binnenkort wel met een nieuw logo.”

ARC RE is sinds januari de eigenaar van het winkelcomplex, dat dit jaar een halve eeuw bestaat. Het vastgoedbedrijf is van plan om de Elzas Passage op te knappen. Daarmee hoopt het de leegstand tegen te gaan en het aantal bezoekers te laten groeien.

Wanneer de gemeente Helmond met uitgewerkte ideeën komt voor een woontoren op het Piet Blomplein achter de Elzas Passage is nog onbekend. Aanvankelijk zou in mei of juni een eerste ontwerp worden gepresenteerd, maar dat plan heeft vertraging opgelopen. 

In de nabijheid van de Elzas Passage is nog een plan in ontwikkeling. In de oude bibliotheek komt een foodhall, met erboven twintig appartementen, zo werd bekend in februari. De initiatiefnemer verwacht in september met een verdere uitwerking van dat plan te komen.

In samenwerking met indebuurt Helmond