Volledig scherm
Verbouwing van de Elzaspassage in Helmond © FotoMeulenhof

Elzas Passage niet meer stoffig: nieuwkomers in overdekt winkelcentrum

HELMOND - De Elzas Passage in Helmond lijkt klaar voor de toekomst. Tijdens de carnaval werd er groot onderhoud uitgevoerd en bovendien komen er snel nieuwe publiekstrekkers bij. ,,Het gaat echt weer wat beter hier."

Tijdens de carnavalsdagen werd er stevig doorgewerkt in de Elzas Passage. In het overdekte winkelcentrum in de binnenstad werd onder meer asbest verwijderd en oude elektra vervangen. Cosmetisch is er ook een en ander veranderd; zo hebben sommige zaken nieuwe gevels gekregen en er is een extra tv-scherm geplaatst. ,,Het wordt allemaal wat strakker en moderner", zegt Wim Bogaart, voorzitter van de Elzas Passage.  

Het nieuw ingerichte pand van Mango nadert z'n voltooiing. Die nieuwe huurder krijgt op 1 maart de sleutel en opent dan snel de nieuwe 'megastore'. De Spaanse modegigant Mango slokt de voormalige panden van MS Mode, Specsavers en Toko Marad op. De winkel gaat straks uit twee verdiepingen bestaan.

Akkoord

Volgens Bogaart worden er momenteel onderhandelingen gevoerd met nog drie nieuwe huurders uit de detailhandel. ,,Twee daarvan hebben al een naam in binnen- en buitenland, de andere is een lokale ondernemer. Elk moment kan het tot een akkoord komen met dit trio", voorspelt Bogaart. De oude panden van Halfords, Dixons en Dolcis staan nog leeg.  

Zeker is al wel dat ‘probeerwinkel’ Vooruitkomst vanaf 15 maart de deuren opent. De gemeente Helmond huurt het pand naast de C&A samen met enkele 'zorgpartners'. Ouderen kunnen er terecht om nieuwe, technische snufjes uit te proberen, zoals een aangepast seniorenbed of een elektronische sleutelbosvinder. 

Tegenover de nieuwkomers in de Elzas Passage staat het vertrek van Kady Fashion. ,,Op 1 mei stoppen we ermee. Na elf jaar houdt het op voor ons", legt eigenaresse Wendy Welten uit. ,,Het is jammer. Maar het was voor ons eigenlijk niet meer rendabel. Of we in de toekomst ergens anders verdergaan? Ik weet het niet. Ik heb wel altijd met veel plezier mijn winkel uitgebaat in de Elzas Passage."

Cubanita

In het winkelcentrum gaat het stilaan steeds wat beter, zegt Bogaart. ,,Er komen meer mensen, de omzetten stijgen en er is interesse van verschillende partijen om in de Elzas iets te huren. We zijn op de goede weg." 

Iets verderop ging gisteren een nieuwe horecazaak open. Restaurant La Cubanita, op de Markt, verwelkomde op Valentijnsdag voor het eerst zijn gasten. Ook Bakker Bart, even verderop, is weer 'ready for business' na een verbouwing. De Count of Coffee is verhuisd naar de Markt, eerder zat de koffiezaak op het Speelhuisplein. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond