Volledig scherm
Suytkade © Wim van den Broek

Er gaat weer gebouwd worden in Suytkade Helmond: 100 woningen in 2017

HELMOND - Op de braakliggende terreinen van de Helmondse wijk Suytkade wordt na vier jaar weer gebouwd. Komend jaar moeten de eerste honderd woningen worden gebouwd.

De laatste keer dat er een vlag in de nok ging was in 2012. Sindsdien werden supermarkt Lidl, hotel Fitland en de Cacaofabriek gerealiseerd, maar werd er geen woning meer opgeleverd.

Bouwkranen
Als het goed is wemelt het in 2017 in de half afgebouwde Vinex-wijk weer van de bouwkranen. Als eerste worden twee bouwplannen langs de Suytboulevard, waar ook de Lidl aan ligt, opgepakt. Aan de ene kant start bouwbedrijf Van Grunsven dit voorjaar met het realiseren van een appartementencomplex voor studenten en starters. De 28 studio-achtige woningen zijn ieder een kleine 50 vierkante meter groot. Ernaast komen koopwoningen met tuin: 12 voor starters en 6 voor de vrije sector.

Aan de andere kant van de weg begint bouwbedrijf Van Wanrooij in de herfst van 2017 met de bouw van 28 huizen met tuin. Daartussen zitten ook 7 wat duurdere huizen aan het water.

Appartementen
Ook de volgende waterburcht moet rond die periode worden gebouwd. Dat wordt dan de derde van zeven appartementencomplexen die met de voeten in het kanaal komen te staan. In het complex, dat Van Wijnen bouwt, komen ongeveer 55 huurappartementen.

Wie benieuwd is naar alle plannen kan donderdagavond naar Fitland komen. Daar start om 19.00 uur een bijeenkomst voor wijkbewoners.