Ernstig zieke 14-jarige 'trouwt' met zijn verpleegster (36): 'Niets mocht dit feest in de weg staan'

videoHELMOND - Een bijzondere nepbruiloft in het Helmondse kasteel. De ernstig zieke Lucas Vertenten (14) zei zondagmiddag ja tegen zijn vaste begeleidster Linda van der Wouw (36). ,,Zijn ouders halen momenteel nog alles uit zijn leven. Heel mooi.”

Ze delen elke dag veel met elkaar in kleinschalig dagbestedingcentrum Gerust Deurne. Zo vertelt begeleidster Linda van der Wouw (36) tegen de 14-jarige Lucas Vertenten, die lijdt aan de progressieve zenuwziekte AT, dat ze door haar man Erik ten huwelijk is gevraagd. Ze laat hem foto’s zien van het aanzoek: haar twee kinderen dragen ieder een trui met daarop de aansluitende tekst ‘Wil je met me trouwen’. Eind juni is het grote feest. Het zet Lucas aan het denken. Eenmaal thuis vertelt hij tegen zijn moeder dat hij eigenlijk diegene moet zijn die met Linda trouwt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mierlo-Houtse leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'
    PREMIUM

    Mier­lo-Hout­se leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'

    HELMOND - Hij laat een stuk van een opengeklapte raket zien, een Brits munitiekistje met granaatscherven en een plank met zo’n scherf erin. „Komt hier uit het dak.” Hij wijst ook op de sporen van kogels in de voorgevel van zijn huis. Als het gaat over de Tweede Wereldoorlog is het belangrijk om alles zo tastbaar mogelijk te maken, weet Mario Coolen. Zeker bij kinderen. „Déze Engelse soldaten zijn dáár op het spoor gestorven.”

In samenwerking met indebuurt Helmond