Ernstig zieke 14-jarige 'trouwt' met zijn verpleegster (36): 'Niets mocht dit feest in de weg staan'

videoHELMOND - Een bijzondere nepbruiloft in het Helmondse kasteel. De ernstig zieke Lucas Vertenten (14) zei zondagmiddag ja tegen zijn vaste begeleidster Linda van der Wouw (36). ,,Zijn ouders halen momenteel nog alles uit zijn leven. Heel mooi.”

Ze delen elke dag veel met elkaar in kleinschalig dagbestedingcentrum Gerust Deurne. Zo vertelt begeleidster Linda van der Wouw (36) tegen de 14-jarige Lucas Vertenten, die lijdt aan de progressieve zenuwziekte AT, dat ze door haar man Erik ten huwelijk is gevraagd. Ze laat hem foto’s zien van het aanzoek: haar twee kinderen dragen ieder een trui met daarop de aansluitende tekst ‘Wil je met me trouwen’. Eind juni is het grote feest. Het zet Lucas aan het denken. Eenmaal thuis vertelt hij tegen zijn moeder dat hij eigenlijk diegene moet zijn die met Linda trouwt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Als hier chemiebuizen komen, zijn wij weg’
    PREMIUM

    ‘Als hier chemiebui­zen komen, zijn wij weg’

    HELMOND - Hij weet niet wat hij leest, eind 2016, in de Staatscourant. Buisleidingen voor gevaarlijke stoffen? Pal langs zijn huis en op ongeveer een meter diepte in zijn tuin, waar dan alleen nog gras mag groeien? Hoezó? Waarom weet hij hier niks van? Als Frank Beekhuis van de verbazing is bekomen, volgt de verontwaardiging. De 55-jarige Helmonder woont met zijn gezin net een paar maanden aan de Kaldersedijk, aan de rand van Brandevoort, dichtbij het Eindhovens Kanaal. Een prachtige, rustige plek. Beekhuis besluit zich vast te bijten in de zaak. Hij wordt kartrekker van de werkgroep Buizen Brandevoort.

In samenwerking met indebuurt Helmond