In Helmond staan vlnr. Aven Rejaan, Nelly Sikteoeboen, Oma Noes en Thaquill Sarkol bij het Moluks monument in de Tjerk Hiddestraat stil bij 70 jaar Molukkers in Nederland.
Volledig scherm
In Helmond staan vlnr. Aven Rejaan, Nelly Sikteoeboen, Oma Noes en Thaquill Sarkol bij het Moluks monument in de Tjerk Hiddestraat stil bij 70 jaar Molukkers in Nederland. © Sem Wijnhoven / DCI Media

Even stilstaan bij 70 jaar Molukse gemeenschap in Nederland

HELMOND - Het is 70 jaar geleden dat de eerste Molukkers naar Nederland kwamen. De Helmondse Molukse gemeenschap stond zondagmiddag even stil bij dit gegeven. Dat gebeurde bij het Moluks monument aan de Tjerk Hiddestraat in Helmond-Oost.

  1. Wilma Balvers (1960-2021) kon blijven lachen hoe ziek ze ook was; ‘Het is wat het is’, zei ze dan
    PREMIUM
    In herinnering

    Wilma Balvers (1960-2021) kon blijven lachen hoe ziek ze ook was; ‘Het is wat het is’, zei ze dan

    Na haar slechtnieuwsgesprek in november vorig jaar besloot Wilma Balvers dat ze foto’s wilde laten maken, nu het nog kon. Op een van die foto’s is ze op de rug te zien, loopt ze weg met een koffer in haar hand. Zo wilde ze het zelf graag, want ze begon immers aan haar laatste reis. Haar verjaardag op 28 december haalde ze niet meer. Wilma overleed op kerstavond, in het bijzijn van haar man, dochters en kleinzoon.

In samenwerking met indebuurt Helmond