Volledig scherm
Het stadskantoor in Helmond © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Ex-partner fraude-ambtenaar Helmond eervol ontslagen

HEYTHUYSEN - Diana N., de ex-partner van fraude-ambtenaar Pieter H., is eervol ontslag verleend als gemeentesecretaris van Leudal. Dat maakte de Limburgse gemeente woensdag bekend.

H. zou als werknemer van de gemeente Helmond voor honderdduizenden euro’s fraude hebben gepleegd. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. De zaak is nog altijd onder de rechter. N. moet volgens Justitie van de fraude hebben geweten en wordt dus verdacht van witwassen. Ze werd vorig jaar door de gemeente Leudal al geschorst.

N. wordt volgens de afspraken over haar ontslag tot 15 januari via een zogeheten mobiliteitsbureau te werk gesteld. „De overeenkomst die er nu ligt is een bedrijfsmatige keuze die gezien de onbekende duur van het verdere strafrechtelijke traject de best passende overeenkomst voor Leudal is”, aldus een woordvoerder van die gemeente.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schietincident Helmond: locatie onbekend, geen sporen gevonden en verdachte zwijgt
    Video + update

    Schietinci­dent Helmond: locatie onbekend, geen sporen gevonden en verdachte zwijgt

    HELMOND - De politie tast nog in het duister over wat zich precies in Helmond heeft afgespeeld in de nacht van zaterdag op zondag. Een 18-jarige jongen uit die plaats meldde zich ‘s nachts in het ziekenhuis met een schotwond. Een vriend van hem, 23 jaar oud, is aangehouden met een pistool en meer dan duizend euro op zak. ,,Dat zijn tot nu toe de belangrijkste feiten in het onderzoek”, laat de politie weten op haar website.

In samenwerking met indebuurt Helmond